Fabrikett

Fedezze fel a fabrikett hatékonyságát és kényelmét! A fabrikett speciális préselési technológiával készült tüzelőanyag, amit a fabrikett kályha, fabrikett kandalló, és fabrikett kazán tud hatékonyan felhasználni.

A fabrikett 100% tiszta fűrészporból készül, és semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz, így a legkörnyezetbarátabb tüzelőanyagok közé tartozik. Használata nem csak az Ön kényelmét növeli, de a környezetvédelem szempontjából is felelős döntés. Próbálja ki Ön is a fabrikettet, és élvezze a hatékony és kényelmes fűtés minden előnyét!

fabrikett
röviden a

Fabrikettről

A fa egyik legértékesebb természeti kincsünk, amely különböző módon hasznosítható. A faiparban például a fából készült különféle termékekkel járul hozzá a mindennapi életünkhöz, például az építőanyagoktól kezdve, a bútorokon át, egészen a papírig. A fa felhasználásának egyik kiváló módja a fabrikett előállítása.

A fabrikett egy hatékony és gazdaságos tüzelőanyag, amelyet fűrészipari melléktermékekből állítanak elő. A gyártás során fűrészport, faforgácsot vagy más faalapú hulladékot használnak fel. Az alapanyagot magas nyomás és hő hatására préselik össze, hogy egy kemény és sűrű tüzelőanyagot hozzanak létre.

Az előállítás folyamata nagyon környezetbarát és hatékony, mivel a termelés során minimális mennyiségű kémiai anyagot használnak. Ez azt jelenti, hogy a fabrikett környezetbarát és fenntartható energiaforrás, amely egyre inkább elterjedt a szén és az olaj helyettesítőjeként. A fabrikett előnye, hogy nagyobb hatékonysággal égethető, mint a hagyományos fűtőanyagok, és kevesebb szennyező anyagot bocsát ki a környezetbe.

A fabrikett előállítása tehát egy olyan megoldás, amely nem csak hatékony, de környezetbarát és fenntartható is. Az előnyei között szerepel, hogy rendkívül gazdaságos és megfizethető, valamint kiváló minőségű tüzelőanyag, amely környezetünk védelme érdekében is használható.

felhasználás

Lássuk milyen fűtőberendézekben használható a fabrikett

Bármelyik fűtőberendezésben is használod, a brikett megbízható és hatékony tüzelőanyagot biztosít. Magas fűtőértéke és alacsony hamu- és károsanyag-kibocsátása révén hozzájárul az energiahatékonysághoz és a környezetvédelemhez.

Tehát, ha otthonodban egy meghitt és meleg hangulatot szeretnél teremteni, miközben energiatakarékos és környezettudatos módon fűtesz, a brikett a tökéletes választás kandallóba kazánba cserépkályhába egyaránt. Tapasztald meg a brikett előnyeit, és élvezd az otthonodban uralkodó kellemes melegséget és kényelmet.

kiszerelések

10 kg-os dobozos / fóliás kiszerelés

Brikett

Nestro brikett
Ft 139
/ kg (10 kg dobozos)
 • Alapanyag: keményfa
 • Hossz: 20-35 cm
 • Átmérő: 7,8-8 cm
 • Hamutartalom: 0,7 %
 • Nedvességtartalom: 6,5 %
 • Fűtőérték: > 18,7 MJ/Kg / 5,2 kWh/kg
 • Ajánlott felhasználás: kandalló, kazán, cserépkályha
nestro brikett

Brikett

RUF brikett
Ft 139
/ kg (10 kg fóliás)
 • Alapanyag: keményfa
 • Nedvességtartalom: < 10 %
 • Hamutartalom: < 1,5 %
 • Fűtőérték: 17,5 MJ/kg
 • Ajánlott felhasználás: kandalló, kazán, cserépkályha
Népszerű
RUF brikett
1 raklapos
2 raklapos

Brikett

Nestro brikett
Ft 135 / kg (1 raklap)
 • Alapanyag: keményfa
 • Hossz: 20-35 cm
 • Átmérő: 7,8-8 cm
 • Hamutartalom: 0,7 %
 • Nedvességtartalom: 6,5 %
 • Fűtőérték: > 18,7 MJ/Kg / 5,2 kWh/kg: 6,5 %
 • Ajánlott felhasználás: kandalló, kazán, cserépkályha
nestro brikett

Brikett

RUF brikett
Ft 135 / kg (1 raklap)
 • Alapanyag: keményfa
 • Nedvességtartalom: < 10 %
 • Hamutartalom: < 1,5 %
 • Fűtőérték: 17,5 MJ/kg
 • Ajánlott felhasználás: kandalló, kazán, cserépkályha
RUF brikett
termékjellemzők

5 érv

Nézzünk 5 érvet, mely a fabrikettel való fűtést előnyeit mutatja be.

Környezetbarát

A fabrikett környezetbarát anyag, hiszen újrahasznosított faanyagokból készül, és minimális mennyiségű károsanyagot bocsát ki. Rendkívül hatékony tüzelőanyag, mivel nagyobb hőt termel, mint a hagyományos tűzifa.

Gazdaságos

A brikettel való fűtés gazdaságos, mert a brikett gyakran olcsóbb és hatékonyabb tüzelőanyag, mint a hagyományos fa vagy szén. Gyártása során a fakéregből és más faalapú hulladékokból préselik össze a fűtőanyagot, ami nagyobb fűtőértékkel rendelkezik, mint a hagyományos fa vagy szén.

Kényelmes

A fabrikett kis helyen elfér, így nem igényel nagy helyet a tárolásához. Mivel könnyen kezelhető, nem kell sok időt és energiát szánni az előkészítésére, használatára vagy eltávolítására. Szállítása könnyű és kompakt, így könnyen mozgatható és szállítható.

Egészséges

A brikettel történő fűtés során kevésbé szennyeződik a levegő, mint például a fosszilis energiahordozók égetésekor, így egészségesebb levegőt lélegzünk be. A fafűtés kényelmes és meleg hangulatot teremt otthonunkban, ami javítja az életminőséget és a jó közérzetet, ami szintén fontos az egészséges életmódhoz.

Rugalmas

A brikett fűtőanyag egyre népszerűbbé válik azok körében, akik környezetbarát és gazdaságos megoldást keresnek otthonuk fűtésére. A fabrikett fűtőrendszerek is könnyen telepíthetők és alkalmazkodnak a különböző házak, épületek fűtési igényeihez.

minőség

A jó fabrikett ismérvei

Magas fűtőérték

A jó fabrikett nagyon hatékony energiahordozó, és nagyon magas fűtőértéket biztosít. Az átlagos fabrikett kb. 4,5 kWh/kg fűtőértékkel rendelkezik, de a jó minőségű fabrikett akár 5,5 kWh/kg vagy ennél magasabb fűtőértékkel is rendelkezhet.

Könnyű tárolás

A fabrikett egyenletes alakú és egységes méretű darabokból áll, mely lehetővé teszi a könnyű rendezést és tárolást, egyszerűvé teszi a csomagolást és a szállítást.

Tartósság

A jó fabrikett szilárd és tartós, és nem könnyen törik vagy morzsolódik szét. Ez azt jelenti, hogy könnyen tárolható és szállítható, és nem okoz nehézséget az égetése.

Alacsony nedvességtartalom

A jó fabrikettnek alacsony nedvességtartalommal kell rendelkeznie, általában 10% alatt. A magas nedvességtartalommal rendelkező fabrikett nehezebben ég el, mert az égési folyamat során a nedvesség elpárologtatása és a fabrikett felmelegítése időbe telik. A magas nedvességtartalommal rendelkező fabrikett hajlamosabb a penész és a gomba növekedésére, és könnyebben bomlik, repedezik, amikor tárolják.

Alacsony hamu- és por tartalom

A jó fabrikett alacsony hamu- és por tartalommal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kevés hamuval és porral jár a fűtési folyamat során. Ez a tulajdonság elősegíti a tisztább és egészségesebb levegőt, valamint csökkenti a károsanyag-kibocsátást is.
error: Másolásvédett tartalom!